Is het Prepaid Energy Systeem het Ei van Columbus?

Misschien heb je er nooit van gehoord: het Prepaid Energy Systeem. Een systeem waarbij je de energierekening vooruit betaald. Net zoals je vroeger muntjes moest gooien in een kastje om gas te krijgen dus. Het voordeel: je hebt overzicht over je bestedingen. Je gebruikt nooit meer dan dat je hebt betaald en hoeft dus niet plots bij de eindafrekening € 200 of meer bij te betalen. Geld dat je op dat moment niet hebt en waardoor je dus in (nog grotere) financiële problemen komt.

Is je tegoed op (vergelijk het met een beltegoed) dan krijg je een waarschuwing en kun je bijstorten. Doe je dat niet dan gaat een dag later de stroom er direct af, dat is dan wel weer een nadeel. Het voordeel is, zo blijkt uit een onderzoek bij 35 huishoudens die aan een proef meededen, is dat er veel bewuster wordt omgegaan met energie. Dat extra lampje dat voor sfeerverlichting zorgt, maar feitelijk niet nodig is gaat dan waarschijnlijk niet aan. Het zal nog wel even duren voordat het systeem daadwerkelijk wordt ingevoerd, maar als het ooit zover komt is het in elk geval het overwegen waard om af te zijn van oninbare vorderingen. Niemand zit daar immers op te wachten!

Datum: 18-09-2019

Meer blogartikelen

Menu
× Hoe kan ik je helpen?