Goed nieuws of dooie mus?

De inkomensgrens voor sociale huurwoning gaat omhoog. Ook meer persoonshuishoudens die meer dan € 38000 inkomen hebben komen nu in aanmerking voor een sociale huurwoning. Bij eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000. Dat is goed nieuws voor meer persoonshuishoudens en slecht nieuws voor eenpersoonshuishoudens. Deze zullen nu noodgedwongen nog langer bij hun ouders moeten blijven wonen bij een inkomen van meer dan € 35.000 per maand of, in het geval van een echtscheiding, nog langer moeten wachten op een geschikte woning. Meer persoonshuishoudens hebben wel goed nieuws te horen gekregen. De vraag is nu of het niet een dooie mus is waarmee zij worden blij gemaakt, want het tekort aan sociale huurwoningen is nog altijd gigantisch en het echte probleem wordt hiermee niet opgelost.

Om positief af te sluiten: de harde inkomensgrens voor bepaling van het recht op huurtoeslag gaat verdwijnen. Degenen die hier net boven zitten zullen dus eveneens nog recht hierop hebben.

Sociale huurwoningen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning gaat de inkomensgrens voor meerpersoonshuishouden omhoog van € 38.000,- naar € 42.000,- . Voor eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000,-.

Verder krijgen de woningcorporaties meer ruimte voor maatwerk, waardoor ook de middeninkomens in aanmerking kunnen komen voor sociale huurwoningen.

Huurtoeslag

De harde inkomensgrens in de huurtoeslag gaat verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat het recht op huurtoeslag niet verdwijnt als iemand net boven de maximale inkomensgrens verdient.

Datum: 10-10-2019

Meer blogartikelen

Menu
× Hoe kan ik je helpen?