Welkom bij Budgetcoaching & Budgetbeheer Direct

Samen met mij brengt u al uw zaken op orde en zorgt u ervoor dat u niet nogmaals met een financiële crisis te maken krijgt. Ik ben uw hulp bij al uw financiële problemen en help u bij het creëren van een gezonde situatie.

Goed nieuws of dooie mus?

De inkomensgrens voor sociale huurwoning gaat omhoog. Ook meer persoonshuishoudens die meer dan € 38000 inkomen hebben komen nu in aanmerking voor een sociale huurwoning. Bij eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000. Dat is goed nieuws voor meer persoonshuishoudens en slecht nieuws voor eenpersoonshuishoudens. Deze zullen nu noodgedwongen nog langer bij hun ouders moeten blijven wonen bij een inkomen van meer dan € 35.000 per maand of, in het geval van een echtscheiding, nog langer moeten wachten op een geschikte woning. Meer persoonshuishoudens hebben wel goed nieuws te horen gekregen. De vraag is nu of het niet een dooie mus is waarmee zij worden blij gemaakt, want het tekort aan sociale huurwoningen is nog altijd gigantisch en het echte probleem wordt hiermee niet opgelost.

Om positief af te sluiten: de harde inkomensgrens voor bepaling van het recht op huurtoeslag gaat verdwijnen. Degenen die hier net boven zitten zullen dus eveneens nog recht hierop hebben.

Sociale huurwoningen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning gaat de inkomensgrens voor meerpersoonshuishouden omhoog van € 38.000,- naar € 42.000,- . Voor eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000,-.

Verder krijgen de woningcorporaties meer ruimte voor maatwerk, waardoor ook de middeninkomens in aanmerking kunnen komen voor sociale huurwoningen.

 

Huurtoeslag

De harde inkomensgrens in de huurtoeslag gaat verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat het recht op huurtoeslag niet verdwijnt als iemand net boven de maximale inkomensgrens verdient.

Datum: 10-10-2019

Is het Prepaid Energy Systeem het Ei van Columbus?

Misschien heb je er nooit van gehoord: het Prepaid Energy Systeem. Een systeem waarbij je de energierekening vooruit betaald. Net zoals je vroeger muntjes moest gooien in een kastje om gas te krijgen dus. Het voordeel: je hebt overzicht over je bestedingen. Je gebruikt nooit meer dan dat je hebt betaald en hoeft dus niet plots bij de eindafrekening € 200 of meer bij te betalen. Geld dat je op dat moment niet hebt en waardoor je dus in (nog grotere) financiële problemen komt. Is je tegoed op (vergelijk het met een beltegoed) dan krijg je een waarschuwing en kun je bijstorten. Doe je dat niet dan gaat een dag later de stroom er direct af, dat is dan wel weer een nadeel. Het voordeel is, zo blijkt uit een onderzoek bij 35 huishoudens die aan een proef meededen, is dat er veel bewuster wordt omgegaan met energie. Dat extra lampje dat voor sfeerverlichting zorgt, maar feitelijk niet nodig is gaat dan waarschijnlijk niet aan. Het zal nog wel even duren voordat het systeem daadwerkelijk wordt ingevoerd, maar als het ooit zover komt is het in elk geval het overwegen waard om af te zijn van oninbare vorderingen. Niemand zit daar immers op te wachten!

Datum: 18-09-2019

Meer weten?

Neem contact op met Budget Direct!