Welkom bij Budgetcoaching & Budgetbeheer Direct

Samen met mij brengt u al uw zaken op orde en zorgt u ervoor dat u niet nogmaals met een financiële crisis te maken krijgt. Ik ben uw hulp bij al uw financiële problemen en help u bij het creëren van een gezonde situatie.

Geld besparen? Dit zijn de beste budget apps


Vloeit je geld als water en vraag je je elke maand af waar het nu weer naartoe ging? Zit je door de naderende feestdagen krapper bij kas? Of heb je gewoon wat minder te besteden? Gelukkig zijn er verschillende budget apps die je met je geldzaken kunnen ondersteunen. Samen met het blogteam van Tele2 zetten we de beste apps op een rijtje om al je uitgaven duidelijk en overzichtelijk bij te houden. Zo word jij binnen no time je buidel de baas!

Wie Betaalt Wat

Word je gek van mensen die je nooit direct terugbetalen? En stapelen de rekeningen zich alleen maar op? Zet dan de app Wie Betaalt Wat op je mobiel. Maak met gemak een overzicht en zie direct wie welke rekening betaalt. Nodig je gemakkelijk al je vrienden, huisgenoten of collega’s uit en wijs je ze toe aan een bepaalde rekening. De app is ideaal voor huislijsten, de boodschappen op werk, lunch met collega’s, festivals, vakanties ga zo maar door…

Wie Betaalt Wat is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Buddy 

De app Buddy is jouw vriend op het gebied van geldzaken. Want je salaris moet natuurlijk ook aan nuttige zaken besteed worden. Van je telefoonrekening tot je kledinguitgaven en zelfs je vervoers- en huurkosten. Buddy brengt in één oogopslag al je uitgaven, inkomsten en spaargeld in kaart. Bepaal een budget en zorg dat jij iedere maand nog wat geld overhoudt. Delen jij en je partner kosten? Je kan in de app gemakkelijk uitgaven splitsen, zodat je ziet wie wat betaald heeft. 

Buddy is gratis te downloaden voor iOS.

Money Lover


Tijdens het tanken koop je al snel een lekkere snack. En als de trein te laat is haal je misschien zo nu en dan een kop koffie. Deze kleine uitgaven voel je misschien niet direct, maar zorgen wel dat jij voor het eind van de maand krap bij kas bent. Benieuwd naar waar al je geld naartoe gaat? Zet dan de app Money Lover op je telefoon. Via deze app zie jij al je uitgaven en beheer je je geld op een slimme manier. Voeg al je uitgaven toe, categoriseer ze en kijk eens welke kosten écht nodig zijn. En ben je niet zo goed in het op tijd betalen van je rekeningen? Money Lover helpt jou een handje en stuurt je zelfs een handige betaalreminder.

Money Lover is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Travel Budget

 

Ga jij veel op reis? En wil je binnen een bepaald budget blijven? De app Travel Budget is dan alles wat je nodig hebt. Pak je mobiel erbij, stel een budget in wat je maximaal wilt uitgeven en houd gemakkelijk al je uitgaven bij. Van de kosten voor je hostel tot eten en zelfs vervoer: in één oogopslag zie je of je nog binnen je budget blijft. Het mooiste van alles? Je hebt niet eens internet nodig! Ideaal, mocht je een verre reis maken naar bijvoorbeeld Indonesië.

Travel Budget is gratis te downloaden voor Android

Bron artikel: Tele2 Mobiel

 

Goed nieuws of dooie mus?

 

De inkomensgrens voor sociale huurwoning gaat omhoog. Ook meer persoonshuishoudens die meer dan € 38000 inkomen hebben komen nu in aanmerking voor een sociale huurwoning. Bij eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000. Dat is goed nieuws voor meer persoonshuishoudens en slecht nieuws voor eenpersoonshuishoudens. Deze zullen nu noodgedwongen nog langer bij hun ouders moeten blijven wonen bij een inkomen van meer dan € 35.000 per maand of, in het geval van een echtscheiding, nog langer moeten wachten op een geschikte woning. Meer persoonshuishoudens hebben wel goed nieuws te horen gekregen. De vraag is nu of het niet een dooie mus is waarmee zij worden blij gemaakt, want het tekort aan sociale huurwoningen is nog altijd gigantisch en het echte probleem wordt hiermee niet opgelost.

Om positief af te sluiten: de harde inkomensgrens voor bepaling van het recht op huurtoeslag gaat verdwijnen. Degenen die hier net boven zitten zullen dus eveneens nog recht hierop hebben.

Sociale huurwoningen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning gaat de inkomensgrens voor meerpersoonshuishouden omhoog van € 38.000,- naar € 42.000,- . Voor eenpersoonshuishoudens wordt de inkomensgrens verlaagd naar € 35.000,-.

Verder krijgen de woningcorporaties meer ruimte voor maatwerk, waardoor ook de middeninkomens in aanmerking kunnen komen voor sociale huurwoningen.

 

Huurtoeslag

De harde inkomensgrens in de huurtoeslag gaat verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat het recht op huurtoeslag niet verdwijnt als iemand net boven de maximale inkomensgrens verdient.

Datum: 10-10-2019

Is het Prepaid Energy Systeem het Ei van Columbus?

Misschien heb je er nooit van gehoord: het Prepaid Energy Systeem. Een systeem waarbij je de energierekening vooruit betaald. Net zoals je vroeger muntjes moest gooien in een kastje om gas te krijgen dus. Het voordeel: je hebt overzicht over je bestedingen. Je gebruikt nooit meer dan dat je hebt betaald en hoeft dus niet plots bij de eindafrekening € 200 of meer bij te betalen. Geld dat je op dat moment niet hebt en waardoor je dus in (nog grotere) financiële problemen komt. Is je tegoed op (vergelijk het met een beltegoed) dan krijg je een waarschuwing en kun je bijstorten. Doe je dat niet dan gaat een dag later de stroom er direct af, dat is dan wel weer een nadeel. Het voordeel is, zo blijkt uit een onderzoek bij 35 huishoudens die aan een proef meededen, is dat er veel bewuster wordt omgegaan met energie. Dat extra lampje dat voor sfeerverlichting zorgt, maar feitelijk niet nodig is gaat dan waarschijnlijk niet aan. Het zal nog wel even duren voordat het systeem daadwerkelijk wordt ingevoerd, maar als het ooit zover komt is het in elk geval het overwegen waard om af te zijn van oninbare vorderingen. Niemand zit daar immers op te wachten!

Datum: 18-09-2019

Meer weten?

Neem contact op met Budget Direct!